Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki Hasselback  Ziemniaki Hasselback pochodzenie  Przepis ma swoje korzenie w Szwecji i powstał najprawdopodobniej w 1953 roku stworzony przez Leifa Elissona z Värmland , który był szefem kuchni w restauracji Hasselbacken na Djurgården w Sztokholmie.  Popularność dania rozprzestrzeniła się na tyle, że  serwowana jest w restauracjach na całym świecie.  Ziemniaki Hasselback są znane również jako ziemniaczane akordeony, kremowe,…

Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem

Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem Wydruk przepisu Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem Prosta przystawka, idealne połączenie łososia, awokado i jajka Dania Przystawki Kuchnia Polska Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 10 minut Czas oczekiwania 30 minut Porcje osoby Składniki 10 szt jajka1 szt awokado hass200 gr łosoś wędzony1 łyżka majonez1/2 szt cytryna1 pęczek…

Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie.

Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Wydruk przepisu Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie. Dania Kolacja, Przystawki Kuchnia Francuska Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 6-8 minut Czas oczekiwania 25 minut Porcje osoby Składniki 1 kg mule2 szt szalotki2 szt ząbek czosnku1 szt papryka chilli3 łyżki oliwa100…