Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem

Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem

Wydruk przepisu
Jajka faszerowane pastą awokado z łososiem
Prosta przystawka, idealne połączenie łososia, awokado i jajka
Dania Przystawki
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dania Przystawki
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Jajka gotujem na twardo 9-10 minut. Wystudzone jajka obieramy, kroimy na pół, oddzielamy żółtka.
  2. Awokado (skrapiamy cytryną by nie ściemniało), żółtka, posiekany koperek, majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  3. Łososia kroimy w drobną kostkę i dodajemy do powstałej masy.
  4. Łączymy pastę z łososiem i faszerujemy jajka. Możemy udekorować kawałkami łososia i koperkiem.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *