Kotlety drobiowe z kaszą jaglaną i batatem.

Kotlety drobiowe z kaszą jaglaną i batatem.

Wydruk przepisu
Kotlety drobiowe z kaszą jaglaną i batatem.
Smaczne, delikatne i na pewno nietuzinkowe kotlety drobiowe z kaszą jaglaną i batatem. Zamiast kurczaka możemy użyć równie dobrze indyka.
Czas przygotowania 25 minut
Czas gotowania 35 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 25 minut
Czas gotowania 35 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mięso mielemy na drobnym oczku. Kaszę gotujemy według przepisu ok. 10 minut. Batata ścieramy na grubym oczku. Cebulę drobno posiekaną w kostkę przesmażamy na maśle aż się zeszkli. Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w paski. Natkę pietruszki drobno siekamy. Dodajemy przyprawy, jajka i olej z pomidorów. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy na jednolitą, zwartą masę.
  2. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200° i pieczemy od 25 do 35 minut w zależności od wielkości kotletów.
  4. Smacznego 🙂
Udostępnij ten przepis

One Comment Add yours

  1. Karolina pisze:

    Zrobiłam je dziś są świetne, wilgotne, składniki ilościowo idealnie dobrane, moim zdaniem pyszne, ten przepis będzie powtarzany-dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *