Krem szpinakowy

Wydruk przepisu
Krem szpinakowy
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 45 minut
Czas oczekiwania 80 minut
Porcje
porcji
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 45 minut
Czas oczekiwania 80 minut
Porcje
porcji
Sposób przygotowania
  1. Szalotkę, czosnek i chilli siekamy i smażymy na maśle.
  2. Gdy wszystko się zeszkli zalewamy bulionem i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i posiekany imbir, scieramy skórkę z limonki
  3. Po ok. 15 min. gdy ziemniaki są ugotowane dodajemy opłukany szpinak.
  4. Gotujemy ok. 10-15 minut.
  5. Ugotowaną zupę przelewamy łyżką do blendera i miksujemy na gładką masę.
  6. Przelewamy do garnka dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy pieprzem, solą, pieprzem cayen do wymaganej ostrości i wyciskamy sok z limonlki, podgrzewamy do zagotowania.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *