Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie.

Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie.

Wydruk przepisu
Mule po marynarsku ( moules marinières), małże na białym winie.
Kuchnia Francuska
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 6-8 minut
Czas oczekiwania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Kuchnia Francuska
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 6-8 minut
Czas oczekiwania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mule płuczemy pod bieżącą wodą i w razie potrzeby oczyszczamy szczoteczką. Usuwamy wszelkie narośla i wąsy.
  2. Szalotkę, paprykę, czosnek drobno posiekać.
  3. W głebokim garnku rozgrzewamy oliwę, masło i przesmażamy szalotkę, paprykę oraz czosnek. Zalewamy winem i doprowadzamy do wrzenia.
  4. Dodać mule i gotować pod przykryciem 6-8 minut od czasu do czasu potrząsając garnkiem w celu przemieszania.
  5. Chwilę przed końcem gotowania, gdy muszle zaczynają się otwierać dodać posiekaną natkę pietruszki.
  6. Najlepiej podawać z bagietką.
  7. Smacznego
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *