Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą

Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą

Wydruk przepisu
Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą
Kolejne efektowne i smaczne danie na obiad
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 40 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osób
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 40 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osób
Sposób przygotowania
  1. Podudzia oczyszczamy, myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną szałwią lub tymiankiem.
  2. Następnie układamy na wierzchu jednego suszonego pomidora,kawałek sera feta i zawijamy wszystko w szynkę.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy z każdej strony aż się dobrze zarumieni.
  4. Po 20 minutach zdejmujemy roladki z patelni, odlewamy nadmiar tłuszczu (nie myjemy patelni), wlewamy śmietankę, dokładnie mieszamy i dodajemy częściowo rozdrobniony zielony pieprz.
  5. Roladki trafiają z powrotem na patelnie i pod przykryciem dusimy jeszcze ok. 10-15 minut.
  6. Smacznego 🙂
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *