Tagliatelle z łososiem i kaparami.

Tagliatelle z łososiem i kaparami

Tagliatelle z łososiem i kaparami to idealne danie na szybką kolację w środku tygodnia – smaczny wędzony łosoś w kremowym kaparowym sosie, czarny świeżo mielony pieprz i tarty parmezan do tego lampka białego wytrawnego wina.

Wydruk przepisu
Tagliatelle z łososiem i kaparami.
Tagliatelle z łososiem
Kuchnia Włoska
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 mnut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Kuchnia Włoska
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 mnut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Sposób przygotowania
  1. Drobno pokrojoną szalotkę i czosnek smażymy na maśle.
  2. gdy cebula się zeszkli dodajemy śmietanę, kapary i pokrojonego na drobniejsze kawałki łososia, podlewamy odą z gotującego się makaronu.
  3. Gotujemy ok. 5 minut następnie doprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny, dodajemy posiekany koperek i starty parmezan.
  4. Mieszamy by składniki się połączyły i sos jest już gotowy. Sos mieszamy z odcedzonym makaronem w garnku i serwujemy. Smacznego.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *