Żeberka na miodzie z morelą i śliwką

Żeberka na miodzie z morelą i śliwką

Wydruk przepisu
Żeberka na miodzie z morelą i śliwką
Mega smaczne słodkie żeberka.
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 60 minut
Czas oczekiwania 75 minut
Porcje
osoby
Składniki
Kuchnia Polska
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 60 minut
Czas oczekiwania 75 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umyte, osuszone i po porcjowane żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Obsmażamy na patelni i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą i dusimy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 60 min, aż żeberka zmiękną.
  3. Miód (najlepiej w stanie płynnym) mieszamy z ketchupem i koncentratem pomidorowym. Po 60 min gdy żeberka są już miękkie dodajemy powstały sos do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając, obkładamy morelami i śliwkami.
  4. Całość zapiekamy jeszcze przez 20 - 30 min w piekarniku.
  5. Smacznego 🙂
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *